Conix Architects tekent stad in Marokko

Conix Architects tekent stad in Marokko

Conix Architects tekent stad in Marokko

Print
Antwerpen - Architectenbureau Conix Architects uit Antwerpen ontwerpt in Marokko een volledig nieuwe stad. De opdracht komt van koning Mohammed VI zelf.

Conix Architects, van architect Christine Conix (foto), gaat de stad Nador hertekenen. Nador, in het noorden van Marokko, is vandaag een slaapstad. Het maakt deel uit van een lagune van 20.000 hectare. De regio, waar alles samen zowat 120.000 mensen wonen, telt hier en daar een dorp. Infrastructuur is er amper, net zo min als toerisme. Veel Marokkaanse migranten in Europa komen uit die regio.

Koning Mohammmed VI wil de lagune nieuw leven inblazen. Toerisme moet een belangrijke motor worden van die herontwikkeling. Het belangrijkste onderdeel van dat project wordt de hertekening van de stad Nador. Een project dat werd gewonnen door Conix Architects.

Scholen

Het architectenbureau tekende het masterplan voor de nieuwe stad: infrastructuur, huisvesting voor bestaande en nieuwe inwoners, scholen, ziekenhuizen,... Conix hoopt op termijn ook gebouwen in de nieuwe stad te mogen tekenen.

"Qua omvang en prestige het grootste project dat we ooit gedaan hebben", vertelt Christine Conix. Het bureau, dat met 50 mensen werkt in Antwerpen en Brussel, is een naam als een klok in de architectenwereld. Ze tekende onder meer het Belgische paviljoen voor de wereldexpo in China en was verantwoordelijk voor de renovatie van het Atomium.

Conix Architects is één van de deelnemers aan de economische missie in Marokko, onder leiding van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Belga

Foto Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio