Charleroi schorst Aoulad voor coach beledigen na goal

Charleroi schorst Aoulad voor coach beledigen na goal

Charleroi schorst Aoulad voor coach beledigen na goal

Print
De directie van Sporting Charleroi heeft zijn speler Mohamed Aoulad maandag voor één wedstrijd geschorst. De 22-jarige linksbuiten, die van Anderlecht gehuurd wordt, moet vrijdag in de Waalse derby op verplaatsing bij Standard aan de kant blijven. Hij wordt gestraft omdat hij zaterdag een doelpunt tegen Kortrijk (2-0) onbetamelijk vierde.

Aoulad was in de 34e minuut de geblesseerde Mynor Escou komen vervangen en scoorde tien minuten later de 2-0. Daarop richtte een door het vele bankzitten gefrustreerde Aoulad zich tot de dugout en wreef hij zich herhaaldelijk in de ogen om zijn trainer Yannick Ferrera diets te maken dat die wel blind moet zijn om niet te zien hoe goed Aoulad wel is. Daarna kon er ook nog een welgemeende "fils de p..." af.

Maandag moest Aoulad op het matje komen. De speler bood zijn excuses aan en die werden aanvaard.

"Ook bij de supporters en alle mensen die mijn gedrag gezien hebben, wil ik me verontschuldigen", zegt Aoulad in een mededeling op de website van Charleroi. "Ik handelde uit persoonlijke frustratie. Ik heb mijn team dit seizoen nog niet veel kunnen helpen en daar voel ik me slecht bij. Ik heb nu wel begrepen dat mijn gedrag onaanvaardbaar was en aanvaard de sanctie. Hier moet ik uit leren."

Belga
Meer voetbalnieuws