Tall Ships Races in 2016 opnieuw naar Antwerpen

De Tall Ships Races, een wedstrijd tussen 's werelds grootste en mooiste zeilschepen, komt in 2016 opnieuw naar Antwerpen. Dat heeft de organisatie, Sail Training International, aan de stad en het Gemeentelijk Havenbedrijf bevestigd. Het zal de zesde maal zijn dat de zeilwedstrijd Antwerpen aandoet.

drombouts

De vorige keer dat de Tall Ships in Antwerpen aanlegden, in 2010, kwamen 750.000 bezoekers naar de Scheldekaaien en het Eilandje afgezakt om hen te bewonderen. Waar en wanneer de zeilschepen in 2016 precies te zien zullen zijn, is nog niet bekend.

Voor Antwerpen kadert het op regelmatige basis aantrekken van de Tall Ships Races in de inspanningen die de haven doet om zichtbaar te blijven voor de Antwerpenaar, ook al verschuiven de meeste havenactiviteiten zich steeds verder weg van de stad. De aanblik van de reuzegrote zeilschepen (met een minimumlengte van 9 meter) moet een idee geven van hoe het havengebeuren zich in het verleden voornamelijk langs de Scheldekaaien afspeelde.

Dit jaar trok de Tall Ships Race van het Franse Saint-Malo langs Spanje en Portugal naar Dublin in Ierland. In 2013 is de Baltische Zee aan de beurt, met start in het Deense Aarhus en eindigend in het Poolse Szczecin.

Belga Archieffoto Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER