Geen trainingsvluchten voor burgerluchtvaart op vliegveld van Malle-Zoersel

De burgerluchtvaart mag het NAVO-reservevliegveld in Malle-Zoersel hoegenaamd niet gebruiken als uitvalsbasis voor het uitvoeren van trainingsvluchten. Dat heeft Vlaams minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport Philippe Muyters (N-VA) beslist. Meer nog, het gebied krijgt de bestemming van natuurgebied en sportterrein.

Jan Vorsselmans

De luchthaven van Deurne wilde graag oefenvluchten voor haar pilootschool laten uitvoeren met als thuisbasis het vliegveld van Malle-Zoersel. Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) en zijn collega Katrien Schryvers (CD&V) zien dat echter niet zitten. Daarom bond Schryvers, die ook Vlaams parlementslid is, de kat de bel aan, met het gekende gunstige resultaat voor Malle en Zoersel.

Katrien Schryvers reageert opgelucht: "Ik ben blij dat de Vlaamse regering dit besluit heeft genomen. Zo kan de goede balans, die er nu bestaat tussen het natuurbehoud en het gebruik van het gebied als sportterrein, behouden blijven."

Het Vlaams Gewest gaat nu een gewestelijk uitvoeringsplan opmaken voor dit 212 hectare grote militair domein, zodat de toekomstige bestemming van het terrein definitief vastligt.

JAN VORSSELMANS

Vastgoed

Jobs in de regio