Bakker Eric Van Thillo is ambassadeur 2013 voor Vlaamse	middenstanders

Bakker Eric Van Thillo is ambassadeur 2013 voor Vlaamse middenstanders

Bakker Eric Van Thillo is ambassadeur 2013 voor Vlaamse middenstanders

Print
Essen -Maandag 26 november werden voor het eerst de 'Retail Awards' uitgereikt, de prijzen voor de beste Vlaamse middenstanders. Bakker Eric Van Thillo uit Essen werd verkozen tot ambassadeur voor 2013.

De Retail Awards zijn in het leven geroepen door het evenementenbureau Euro Sales Events, dat ook de Horeca Awards en de Funeral Awards uitreikt.
674 handelszaken namen deel en daarvan is de helft door een anoniem jurylid bezocht.

Bij brood, banket en patisserie won bakkerijgroep Van Thillo. Eric Van Thillo en zijn vrouw Yolanda openden in 1989 hun bakkerij in Essen en hebben intussen ook vestigingen in Kalmthout en Hoogstraten.

“Ik heb deelgenomen op initiatief van de klanten zelf”, zegt Eric Van Thillo. “Zij hadden mij aangemeld vanuit mijn drie winkels in Essen, Kalmthout en Hoogstraten. Het ging vooral om service en klantvriendelijkheid.” De organisatie stuurde er ook een mysterieshopper op uit om die klantvriendelijkheid te staven. Met meer dan 8/10 werd Eric Van Thilo genomineerd.

Award en OscarHet galadiner waarop de awards werden uitgereikt vond vorige week plaats in het precieuze San Marco Village te Schelle. “Samen met mijn personeel zijn we naar de uitreiking geweest,” vertelt de trotse bakker. “Daar stond ik dan. Mooi uitgedorst in smoking en bijbehorend strikje.” De drie genomineerde uit iedere categorie werden naar voren geroepen en kregen een oorkonde en een medaille.
“Later op de avond werden de awards uitgereikt en werd ik uitgeroepen tot winnaar. Het was uiteraard feest. Mijn strikje mocht toen al uit”, lacht Eric.
“Maar toen de Oscar werd uitgereikt over alle sectoren werd ik ook nog eens uitgeroepen tot ambassadeur voor 2013 voor alle kleine zelfstandigen. Dit had ik natuurlijk nooit verwacht. En daar stond ik weer op het podium. Dit keer zonder strikje.”

Gedreven team

Het is de bedoeling dat bakker Van Thillo acte de presence gaat geven bij verschillende gelegenheden. “Meer informatie hierover moet ik nog krijgen, maar als mijn agenda het toelaat dan zal ik dat zeker doen.”

De bakker beseft maar al te goed dat hij deze Oscar enkel en alleen heeft kunnen winnen dankzij zijn gedreven team in zijn drie winkels. “Ik heb mijn winkelmeisjes al honderd keer bedankt, want dankzij hen heb ik deze prijs binnengehaald. Uiteindelijk zijn zij het die de klanten bedienen. Maar ook mijn bakkers wil ik niet vergeten. Zij zorgen er iedere dag voor dat al het lekkers in de winkels staat.”

Zijn klanten zal Eric bakkersgewijs met iets lekkers bedanken.

De volledige uitslag en foto's kan u bekijken op www.retailawards.be

MaT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio