Assistent De Corte kandidaat-hoofdtrainer

De kans dat voormalig assistent en huidig interimcoach Wim De Corte de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot wordt, wordt steeds groter. De Corte maakte zaterdag bij de 0-0 tegen Zulte Waregem een prima beurt en werd door de club gepolst om de functie definitief over te nemen. Ook de piste-Mathijssen blijft een optie.

Na het ontslag van Koster donderdag en nog voor de wedstrijd in Waregem vroeg Beerschot Wim De Corte wat hij ervan zou denken om het definitief het roer in handen te krijgen. "Die vraag is mij inderdaad gesteld", aldus De Corte (foto). "Ik moest er eens rustig over nadenken. Men wil mijn standpunt kennen. Een deadline is mij niet opgelegd."

Of zijn antwoord de ultieme doorslag geeft, weet De Corte evenmin. "De club houdt momenteel meer opties open", klinkt het. Zo circuleert ook de piste om de beslissing uit te stellen tot Nieuwjaar om De Corte de kans te geven zich in zijn nieuwe rol in te werken. "Dat is inderdaad ook een mogelijkheid", klinkt het. "Zoals ook geopperd is dat ik het bijvoorbeeld tot aan het trainingskamp in januari zou kunnen aanzien."

Net zoals ook een terugkeer van Mathijssen nog steeds niet uitgesloten is. De Corte was vorig seizoen de assistent van Mathijssen, een samenwerking die quasi vlekkeloos verliep. "Ook daar is inderdaad mijn mening over gevraagd", bevestigt De Corte. "Vraag is dan hoe ik mij vandaag in die constructie zou zien."

Wim VOS

Foto Belga

Meer sportnieuws