Sinterklaas haalt oud speelgoed op

In Koningshooikt (Lier) bracht Sinterklaas zaterdag niet alleen speelgoed naar de kindjes. Hij nam meteen tweedehands speelgoed mee ten voordele van een multicultureel jongerencentrum in de Chicagowijk in Molenbeek.

Van Rompaey Chris

"Niet elk kind vindt op 6 december speelgoed in zijn schoen, ook al is het nog zo braaf. Daarom heeft KWB in de sinterklaasperiode extra aandacht voor gezinnen die het moeilijk hebben. Armoede is in België immers geen randfenomeen, integendeel. Meer dan 140.000 kinderen leven in armoede. Een kwart van de kinderen woont in een huis zonder bad, toilet, centrale verwarming of warm en stromend water", weet plaatselijk KWB-bestuurslid Gilbert Peeters.

"Het speelgoed dat Sinterklaas in Koningshooikt verzamelt gaat naar WMKJ Chicago, een multicultureel jongerencentrum in de Chicagowijk in Molenbeek.

Chicago werkt onder de koepel D'broej samen met nog zes andere Brusselse jeugdhuizen. Hun gemeenschappelijke doelstelling is om hun publiek sociaal sterker te maken. D'broej gelooft daarbij sterk in de kracht van het emancipatorisch werken. Kinderen en jongeren aansporen dus om zich actief in te zetten voor hun jeugdhuis en hun wijk", licht Gilbert Peeters toe.

Info: www.kwb.be/sint

Chris VAN ROMPAEY
Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio