Bouw nieuwe sporthal officieel gestart

Op het gebied van sportinfrastructuur hoeft Meerhout vanaf november 2013 niet meer achterop te hinken. Zaterdag werd de spreekwoordelijke eerste steen gelegd van de nieuwe sporthal. De hal vormt de laatste schakel en het sluitstuk van het grote sportterrein.

Dominick Rombouts

Sportverenigingen uit Meerhout maken vandaag gebruik van veredelde sporthallen, sportzaaltjes van de scholen van Meerhout. Die zijn te klein en laten het beoefenen van verschillende sporten niet toe. Uitbreiding en groei van bestaande clubs binnen de gemeente is momenteel onmogelijk en veel verenigingen gaan op zoek naar andere accommodaties.

De eerste steen van de nieuwe sporthal werd enkele maanden geleden al gelegd, de staalstructuur van het gebouw dat paalt aan TC de Nethe is al rechtgetrokken en het metselwerk is gestart. De bouwwerken werden door de oppositiepartijen niet met enthousiasme onthaald. Zij botsten op het zware kostenplaatje en vrezen voor gevolgen op de gemeentebelasting.

"Als we het totaalplaatje bekijken zitten we goed qua investering", weerlegt burgemeester Jos Engelen (CD Meerhout) die kritiek. "Onze sporthal is aanbesteed aan het consortium Democo-Denys. Zij staan in voor het ontwerp, de bouw en financiering plus het volledige onderhoud gedurende dertig jaar. Het gemeentebestuur betaalt die tijd een beschikbaarheidsvergoeding van 15.000 euro per maand en wordt nadien eigenaar. Het consortium moet na vijfentwintig jaar de hal van nieuwe vloer voorzien, wat ook een pluspunt is. Vergeet niet dat de Vlaamse Overheid onze beschikbaarheidsvergoeding voor dertig procent subsidieert." Sofie Verheyen Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio