CD: All the little lights - Passenger (***)

Het Britse Passenger heeft wat tijd - en personeelsafdrijvingen - nodig gehad om anno 2012 plots tot een grote belofte uit te groeien. Van de groep die in 2000 in Brighton werd opgericht, blijft vandaag alleen singer-songwriter Mike Rosenberg over. Vier albums had die groep al op de teller voor Passenger, inmiddels een eenmansproject, met All The Little Lights van echt succes kon beginnen proeven.

Dominick Rombouts

Single Let het go is het soort folkpopsong dat zich resoluut vastzet in je binnenoor, en ook het licht gemekker in de stem van Rosenberg vergeet je niet zo snel. Jonge collega Ed Sheeran nam zijn landgenoot mee op internationale tournee en bracht Passenger zo bij het juiste publiek: dat van muziekliefhebbers die vallen voor de charme van buskerpop-helden als Ben Howard, maar ook David Gray.

De omvang van dat publiek kan alleen maar groter worden: All the little lights klinkt eerlijk, gepassioneerd en sympathiek. Afsluiter I hate (een live-opname) geeft een idee van de power die Rosenberg op zijn eentje kan uitstralen. Concert in de Brusselse Botanique op 4 februari 2013.

SV (ons oordeel: ***)

Nu in het nieuws