Sanne Cant uitgeteld na zware crash

Katherine Compton stak er bij de vrouwen letterlijk met kop en schouders bovenuit in de wereldbekercross in Roubaix bij de vrouwen. Geen spoor in de uitslag van Sanne Cant, in de tweede ronde zwaar ten val gekomen en afgevoerd.

drombouts

Het was bibberen en beven voor de familie Cant toen dochter Sanne op een draagberrie naar een hulppost werd gebracht. Nek in een brace, tranen in de ogen en bloed aan de knie. De opluchting was groot toen ze bij bewustzijn bleek. Want het was een zware crash die ze in de tweede ronde meemaakte.

Over de kop een talud naar beneden. Pal op haar hoofd, Katie Compton over haar heen. Bij een volgende doortocht lag ze nog altijd op de plaats van het ongeval en werd ze ook nog eens aangereden door Nikki Harris. Onderzoek in het ziekenhuis van Roubaix bracht gelukkig geen breuken aan het licht. Meer dan kneuzingen en een barstende hoofdpijn hield Cant niet over aan haar val.

De duik van de Kempense zorgde ervoor dat Compton op een lange achtervolging was aangewezen om de ontsnapte Sanne van Paassen terug te grijpen. Daar slaagde ze ook in. Ellen Van Loy werd verrassend achtste.

LLN

Meer sportnieuws