Lokeren verliest van Genk ondanks drie goals

Lokeren heeft zondag in eigen huis niet kunnen winnen van Racing Genk. Het werd 3-4. In een spektakelrijke partij op de 18de speeldag opende Leko de score voor de thuisploeg, maar na een uur stond Genk 1-3 voor dankzij drie doelpunten van Jelle Vossen. Lokeren kwam nog terug via Mokulu en Persoons, maar in de slotfase maakte Joseph-Monrose de winning goal voor de Limburgers.

drombouts

In de stand blijft Lokeren (33 punten) derde met één punt meer dan Genk. Anderlecht (40 punten) en Zulte Waregem (34) zijn nog altijd eerste en tweede.

Copa

Na een aangename eerste helft mochten beide teams bij een 1-2 stand de kleedkamers in. Ivan Leko opende na 27 minuten met een knappe vrije trap de score voor de thuisploeg, maar twee doelpunten van Jelle Vossen (31ste en 36ste minuut) brachten de Limburgers opnieuw op voorsprong.

Bij zijn eerste doelpunt liet Vossen van op de elfmeterstip doelman Copa, die zijn 250e wedstrijd in eerste klasse speelde, kansloos na een fout in de zestien op Julien Gorius. Zijn tweede doelpunt kwam er na knap voorbereidend werk van Thomas Buffel.

Op het uur leek Vossen met zijn derde doelpunt van de namiddag, na een blunder van Copa, Lokeren helemaal uit te tellen. Maar de thuisploeg vocht sterk terug en kwam zelfs opnieuw langszij na doelpunten van Mokulu en Persoons. Maar vier minuten voor affluiten besliste Joseph-Monrose de wedstrijd met een onwaarschijnlijke knal van net binnen de zestien (3-4).

Foto Photo News

MEER OVER Jelle Vossen

Meer voetbalnieuws