Boom één heeft het over anti-coalitie

Nu donderdag maken N-VA, CD&V en Open VLD hun coalitieakkoord officieel bekend. Nog voor deze officiële bekendmaking stelt Boom één dat dit een anti Boom één-coalitie is.

boey jan

Boom één, partij van uittredend burgemeester en tevens voorzitter van die partij, Patrick Marnef, wordt naar de oppositiebanken verwezen. Uittredend burgemeester en voorzitter van Boom één spreekt van een coalitie waarbij de winnaar N-VA een coalitie heeft gemaakt met de verliezers van de verkiezingen: CD&V en Open VLD. "Bovendien zetelt voor CD&V Kris Van Hoeck, die niet eens verkozen werd. Hij volgt immers Bart De Smet op die een stap opzij zet", zegt Marnef.

"Boom één werd op geen enkel moment bij de formatiegesprekken betrokken. Nochtans werd Boom één niet door de kiezer afgestraft en behield het haar 8 zetels. De N-VA heeft er echter voor gekozen dat vertrouwen niet te honoreren", zegt Marnef.

Hij verduidelijkt dat alle acht verkozenen ook op de oppositiebanken zullen plaats nemen. "Met een open vizier en een kritische blik zullen we vanop de oppositiebanken de vinger aan de pols houden", aldus Patrick Marnef.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio