1 / 2

Standard pas in slotfase zeker van overwinning

In de laatste wedstrijd van de 18de speeldag heeft Waasland-Beveren zondagavond niet kunnen winnen in eigen huis tegen Standard. Ezekiel bracht de Luikenaars al na twaalf minuten op voorsprong maar Standard was pas zeker van de drie punten in de blessuretijd na een goal van Vainqueur: 0-2.

drombouts

Eerder op de dag won Genk met 3-4 in Lokeren. In de stand wipt Standard (29 punten) over Club Brugge naar de vijfde plaats, op drie punten van Genk. Anderlecht (40), Zulte Waregem (34) en Lokeren (33) bekleden de eerste drie plaatsen.

Onderin het klassement blijft Waasland-Beveren voorlaatste met 14 punten, dat zijn er twee minder dan Lierse (14de) en drie meer dan rode lantaarn Cercle.

Ezekiel

Standard nam de wedstrijd meteen in handen en dat leverde al snel de 0-1 op. Een poging van Batshuayi rolde via het lichaam van doelman Coosemans voor de voeten van Ezekiel die na 12 minuten simpel scoorde.

De Luikenaars leken op weg naar de zege tot Waasland-Beveren in de tweede helft eindelijk voor dreiging kon zorgen. Maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet en in de slotfase zette Vainqueur de 0-2 nog op de borden.

Foto Photo News

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws