Elektrocutiegevaar op camping Fauwater

Bij de controleactie op camping Fauwater in Kasterlee trof de brandweer op het hele terrein onveilige situaties aan die tot elektrocutie kunnen leiden. Burgemeester Ward Kennes besliste daarop om het elektriciteitsnetwerk te laten afsluiten. De zekeringskast werd door de politie verzegeld. Pas als het netwerk een gunstig inspectieverslag krijgt, wordt de stroomtoevoer weer aangezet.

drombouts

"De afsluiting van het gevaarlijke elektriciteitsnetwerk in het chaletpark brengt ongemak voor de bewoners mee, maar de verantwoordelijkheid daarvoor ligt volledig bij de uitbater. Hij werd gevraagd om voor zijn gasten zelf een alternatief onderkomen te vinden als dit nodig zou zijn", zegt burgmeester Ward Kennes.

Naast de problemen met het elektriciteitsnetwerk, werden er nog tal van onregelmatigheden ontdekt. Zo kwamen de verblijfsfiches die de uitbater voorlegde niet overeen met de personen die er effectief werden aangetroffen.

Voorts werden tientallen stedenbouwkundige inbreuken vastgesteld. De uitbater kon voor de chalets ook geen keuringsattesten voor gas en elektriciteit tonen. Hij moet dan ook maandag de gasleidingen op het terrein en in de chalets laten controleren.

Inspecties

De verschillende diensten die aan de actie deelnamen, zetten hun onderzoek verder. Zo bekijkt de belastinginspectie of de btw-wetgeving werd nageleefd en de gemeentelijke financiële dienst gaat na in welke mate de belastingaangiften van Fauwater correct gebeurd zijn.

De wooninspectie verifieert of er strafrechtelijke inbreuken gebeurd zijn op vlak van huisjesmelkerij en voor de stedenbouwkundige inbreuken wordt een proces-verbaal opgesteld dat wordt overgemaakt aan het parket.

Het departement Internationaal Vlaanderen, bevoegd voor toeristische vergunningen, zal volgens de burgemeester van alle inbreuken op de hoogte worden gebracht, zodat die kan oordelen of een intrekking van de vergunning nodig is.

Belga Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio