Dessel en Sint-Niklaas geven voorsprong uit handen

Op de zestiende speeldag in de tweede klasse heeft Sint-Niklaas zondag niet kunnen winnen tegen Moeskroen-Péruwelz. De Waaslanders stonden aan de rust nog 1-0 voor dankzij een goal van Neve, maar Ruiz Barrentes maakte in de tweede helft nog twee doelpunten.

drombouts

Ook Dessel stond aan de rust voor op bezoek bij Boussu Dour, maar de thuisploeg won alsnog met 2-1. Vansimpsen (Dessel), Ouejdide en El Araichi waren de doelpuntenmakers.

Heist won een spektakelrijke partij op bezoek bij Wezet. Aan de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft vielen er vijf doelpunten. De Pever bracht Heist op voorsprong waarna Stevens er 1-1 van maakte. Webers legde er vervolgens twee in de netten voor Heist, voldoende voor de zege want Wezet kon enkel nog een aansluitingstreffer maken via Makiese. Het werd 2-3.

De topper in de tweede klasse Westerlo-STVV eindigde op 4-1. De thuisploeg stond aan de rust al 2-0 voor dankzij Janssens en Vandenbergh. Reza maakte het na de rust nog even spannend na een penaltygoal, maar Geudens en Van Belle zorgden nog voor de 3-1 en 4-1.

In de stand blijft WS Woluwe aan de leiding met 31 punten, gevolgd door Oostende (30 punten), Westerlo (30) en Moeskroen (26) en STVV (24). Sint-Niklaas is nu laatste met tien punten. Heist (12) is 17de, Dessel (20) 13de.

Meer sportnieuws