1 / 2

Nys wint voor het eerst in Roubaix

Sven Nys (Landbouwkrediet-Euphony) heeft in het Franse Roubaix de vierde manche in de wereldbeker gewonnen. De Belgische kampioen bleef Kevin Pauwels en wereldkampioen Niels Albert voor na een langgerekte sprint. De Zwitser Julien Taramarcaz werd verrassend vierde.

drombouts

Albert blijft aan de leiding in de wereldbeker. De volgende manche is die van Namen op 23 december.

"Je denkt er niet bij na maar het is wel heel speciaal om hier te winnen", stelde de 36-jarige Nys. "Ik doe dit ook voor het eerst want nog nooit mocht ik hier op het hoogste schavotje plaatsnemen. Deze wielerpiste is toch wel een historische plaats, ook al rijden we ze in omgekeerde richting op."

"Ik wist dat ik met mijn versnelling geen grote kloof zou kunnen slaan in de finale, maar ik had aan de finish toch genoeg voorsprong om te kunnen winnen. Twee bochten voor de eindmeet achtte ik mijn moment gekomen. Meteen behaalde ik een schitterende zege op een legendarische plaats."

Taramarcaz

Het was Taramarcaz die in de eerste ronde even voor de groep mocht uitrijden. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van zeven renners met daarbij onder anderen Albert, Pauwels en Tom Meeusen.

Nys voerde een andere groepje aan dat op zowat 10 seconden reed van de leiders. Wereldkampioen Albert voerde het tempo op en enkel Taramarcaz en Pauwels waren bij machte hem te volgen. Nys, met Meeusen in zijn wiel, volgde halfkoers op 5 seconden van het leidende trio.

De kopgroep dikte op vijf ronden van het einde aan tot 9 renners tot Nys versnelde. Pauwels en Taramarcaz sprongen naar het wiel van de Belgische kampioen.

Albert repte zich ook naar Nys al kostte hem dat wel veel moeite voordat hij de kloof kon dichten. Dit viertal mocht meteen ook de laatste ronde intrekken. Met de piste in zicht perste Nys er alles uit, sloeg een kloof, en haalde het afgescheiden voor Pauwels en Albert.

Foto Photo News

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws