Strijd om titel van slimste gemeente barst los

Zaterdagmiddag vond bij Tour & Taxis in Brussel de grote preselectie van 'De Slimste Gemeente' plaats. Maar liefst 253 Vlaamse gemeenten probeerden zich te kwalificeren voor de nieuwe dagelijkse quiz van Michiel Devlieger. Elk van die gemeenten vaardigde een man en een vrouw af om hun eer in Brussel te verdedigen.

fvangarderen

Van Kinrooi tot De Panne, van Voeren tot Knokke-Heist, alle Vlaamse dorpen en steden hebben hetzelfde doel: komend voorjaar de Slimste Gemeente worden en de buurgemeenten groen doen uitslaan van jaloezie.

Met die opdracht voor ogen zakte het kruim van de Vlaamse quizwereld gisteren massaal af naar Brussel. Voormalige winnaars van quizzen als 'Blokken', 'De Pappenheimers', 'De Canvascrack', 'De IQ-quiz', 'de Superprestige',… werden ingeschakeld om hun gemeente op de kenniskaart te zetten. "Terwijl buiten de eerste vrieskou toesloeg, konden de quizzers zich verwarmen aan een zorgvuldige selectie algemene kennisvragen", aldus presentator Michiel Devlieger. "Op 12 december weten ze of ze bij de 81 duo's horen die mogen deelnemen aan 'De Slimste Gemeente' en in onze tv-studio het gezelschap krijgen van hun burgemeester."

'De Slimste Gemeente' is dit voorjaar van maandag tot donderdag te zien op VIER.

Foto: VRT

MEER OVER Brussel

Nu in het nieuws