1 / 3

Nieuw team neemt organisatie Vremdese kerstmarkt over

De 21ste editie van de Vremdese kerstmarkt zal de eerste zijn zonder oprichter en grote bezieler Frank Lemmens. Een nieuwe ploeg neemt de fakkel over. Het nieuwe team, ontstaan uit de raad van bestuur van de Scouts en Gidsen Sint Jan in d’Olie, bestaat uit Christel Naenen (41), Bart Van Bavel (38), Kristophe Swaans (35) en Jeroen Truyens (32).

Patrick Vandyck

Schrik om verder te gaan zonder Frank Lemmens is er niet. “Wel een gezonde dosis spanning,” verklapt Kristophe. “We hebben al een 2-tal jaren samen met Frank kunnen proefdraaien. Ik denk dat we het scenario inmiddels wel in de vingers hebben.” Of er ook iets verandert? “Aan de formule wordt weinig gewijzigd,” vertelt Kristophe. “De vorige edities verwelkomden we hier steevast honderden bezoekers. Dat bewijst dat de organisatie staat als een huis. Ons doel blijft te zorgen voor een gemoedelijke kerstsfeer op en rond het Kerkplein hier in het centrum van Vremde."

Op de Vremdese kerstmarkt ligt het accent niet op kerstprularia. “Die kan je elders kopen,” weet Bart. “Onze standhouders bieden veelal artisanale streekgebonden producten aan. Kwaliteit staat hier voorop.” Ook voor belegen kerstliederen waarvan de houdbaarheidsdatum al lang is overschreden is geen plaats op de kerstmarkt. “Wij hebben enkele doedelzakspelers uitgenodigd,” verklapt Bart. “Zij zullen zorgen voor de muzikale noot.”

Twintig edities lang was Frank Lemmens de grote bezieler van de kerstmarkt. Of hij ook in de bloemetjes wordt gezet? “Dat is een apart verhaal,” glimlacht Bart. “Je moet weten dat Frank al twee jaar zegt dat hij er mee gaat stoppen. We hebben hem dus al twee keer uitvoerig bedankt met een geschenk. Hij heeft ons dus al 2 keer liggen gehad. Dit keer gaan we dat niet meer doen.”

Info: Kerstmarkt Vremde op 16 december vanaf 14.00u - standhouders nemen contact met Bart Van Bavel op 0496 57 39 89 of mail naar kerstmarkt@scoutsvremde.be

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio