Samenstelling schepencollege is afgerond

Dat de Open Vld en CD&V een nieuwe bestuursperiode zullen samenwerken was al bekend maar wie welke bevoegdheden zou opnemen raakte nu pas duidelijk.

Liekens Sylvain

Burgemeester blijft voor een derde termijn Lode Hofmans (Open Vld). Hij is ook bevoegd voor de politie, de brandweer en de veiligheid. Ook de burgerlijke stand, de ruimtelijke ordening, het personeel en de senioren vallen onder zijn verantwoordelijkheden.

Tweede schepen is Tine Muyshondt (CD&V) Zij beslist over onderwijs en vorming, de verkeersveiligheid, de bibliotheken, het milieu, de informatica, de documentatie en het erfgoed en ook nog de gezondheidsaspecten. Jef Verhaegen (Open Vld) behoudt ongeveer de bevoegdheden die hij ook in de vorige termijn had. Verhaegen is het aanspreekpunt voor sport, toerisme, lokale economie, parken en de jumelage met het Duitse Herbstein

Schepen Fernand Bossaerts die voorzitter was van het OCMW wordt nu bevoegd voor openbare werken en mobiliteit. Ook landbouw en ontwikkelingssamenwerking horen bij zijn bevoegdheden. Het OCMW zal voortaan geleid worden door schepen Stan de Schutter (CD&V). De Schutter was tot nu toe schepen van financiën. In 2016 geeft hij de voorzittersfunctie van het OCMW door aan Nicole Damen (CD&V) die tot nu toe bevoegd was voor openbare werken.

Financiën wordt de komende zes jaar een opdracht voor schepen Roel Vermeesch. Hij was tot nu voorzitter van de gemeenteraad. Nu krijgt hij naast de centen ook zeggenschap over cultuur, gebouwen en het patrimonium en de erediensten.

Nieuwkomer in het gezelschap is Hilde Goris (Open Vld) . Zij behaalde een mooi verkiezingsresultaat en dat leverde haar het vijfde schepenambt op. Ze wordt bevoegd voor jeugd en speelpleinwerking, het gezinsbeleid, de communicatie en feestelijkheden.

Sonja de Pooter(Open Vld) ruilt haar schepenfunctie voor die van voorzitter van de gemeenteraad.

Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio