Koning Winter blijft in het land

In de Ardennen valt zondagmiddag nog af en toe sneeuw. In de rest van het land zal de buienactiviteit afnemen. Vanuit het westen volgen er opklaringen. In een strook vlakbij zee kan de hele middag nog een bui voorkomen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee tijdelijk vrij krachtige noordwestenwind. Maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en op 4 tot 7 graden elders.

fvangarderen

Zondagavond en -nacht is er eerst weinig bewolking en wind, waardoor het snel kan afkoelen. De minima schommelen tussen plus 1 en min 5 graden. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe gevolgd door smeltende sneeuw of sneeuw over het westen van het land.

Maandag is het eerst betrokken met smeltende sneeuw of sneeuw, die van het westen uit overgaat in regen. Er staat een vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde wind, eerst uit het zuiden, later uit het westen. De maximumtemperatuur wordt 's avonds bereikt: zo'n 2 graden in de Ardennen tot 8 graden aan de kust.

In het eerste deel van de week blijft het wisselvallig met af en toe neerslag, in de Ardennen veelal in de vorm van sneeuw. Later krijgt de neerslag ook elders een winters karakter. De middagtemperatuur daalt van zowat 6 graden dinsdag naar 3 graden zaterdag. In de Ardennen is het kouder en vanaf vrijdag komt het kwik er niet meer boven het vriespunt.

Belga

Archieffoto: Belga

Nu in het nieuws