Fans van Fabian: "Prima uitslag, maar soms weinig punten" (fotoalbum)

De zaal van dansschool Baila zat zaterdagavond goed vol. Het gebeurt ook niet elke dag dat een Arendonkenaar op het podium staat van Eurosong. In de zaal zat familie van Fabian, maar ook heel wat kinderen van de dansschool waar Fabian vorig jaar nog streetdance volgde.

fvangarderen

Lees ook Fabian eindigt 5e op Junior Eurosong

"Hij heeft enorm goed gezongen", merkte nonkel Karl Roofthooft op na Fabians optreden. Ook tante Tessy Verwaest was meer dan tevreden over Fabians prestatie. "We hadden niet anders verwacht", merkte Fabians meter op. "Mijn zus had deze week al laten weten dat ook de general repetitie erg goed verlopen was. Ik ben benieuwd naar de uitslag."

Bij het resultaat van de internationale jongerenjury werd het enthousiasme enigszins getemperd. Fabian kreeg maar drie punten. Ook de punten van Wit-Rusland, Azerbeidzjan en Oekraïne vielen tegen, maar de zeven punten van Zweden, Rusland en Albanië en vooral de acht punten van Nederland werden op gejuich onthaald. Met de laatste vier punten van Georgië sprong Fabian toch nog van de zesde naar de vijfde plaats.

De nonkels Fons en Raf Verwaest waren tevreden. "Fabians show had een sterke uitstraling", meende nonkel Fons. "Fabian heeft dit erg goed gedaan, maar hij had misschien nog beter verdiend", besloot nonkel Raf Verwaest. "Hij heeft een paar keer echt te weinig punten gekregen."

TCLA

Foto: BDD

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio