1 / 4

Politie valt binnen op Camping Fauwater

De politie is zondagmorgen samen met tal van andere diensten het chaletpark/camping Fauwater aan de Lichtaartsebaan binnengevallen.

fvangarderen

Het ging om een grote en goed voorbereide actie. Naast de politie nam ook de brandweer, de Wooninspectie, de belastingen en Dienst Vreemdelingenzaken deel aan de actie. Burgemeester Ward Kennes kwam ook even ter plaatse om polshoogte te nemen.

In totaal werden alle 208 aanwezige 'klanten' op de camping aan een controle onderworpen. De overgrote meerderheid betrof Poolse arbeiders die in de buurt aan de slag zijn. Vijf personen stonden geseind, één geseinde wagen is in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

Voor de rest zijn er vooral inbreuken door de brandweer vastgesteld in verband met de algemene (brand-)veiligheid. De wooninspectie controleert de chalets vooral of die in orde zijn om te verhuren aan mensen voor een langere periode (bijvoorbeeld niet opgedeeld in te veel kleine kamers). De uitbater zal sowieso verbeteringswerken moeten uitvoeren, maar voorlopig zou de camping wel open mogen blijven.

Verder bleken ook net geen honderd personen niet terug te vinden in de hotelfiches wat er op wijst dat ze niet wettelijk verblijven in het chaletpark.

Toon Verheijen

Foto's Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio