370 mensen op solidariteitsmars voor aidspatiënten

Ongeveer 370 mensen hebben zaterdag in Brussel deelgenomen aan een solidariteitsmars voor mensen met HIV en aids. Die was in het kader van Wereldaidsdag georganiseerd door het Plate-forme Prévention Sida (Platform Aidspreventie) en zijn partners. De stoet trok in de vroege avond van het Centraal Station naar de Grote Markt.

fvangarderen

De sfeer zat er goed in tijdens de mars, met sambaritmes die voor de vrolijke noot zorgden. En Manneke Pis (foto) kreeg deze keer wel een heel bijzonder 'kostuum'. De beroemdste plasser van het land werd getooid met een wollen condoom met rood lint.

Ballonnen

De manifestanten losten op de Grasmarkt duizend ballonnen voor de muurschildering die de Brusselse kunstenaar Denis Meyers realiseerde voor de Wereldaidsdag.

Om 19 uur werden de deelnemers van de mars ontvangen op het stadhuis. Ze onthulden er vier herdenkingsdoeken voor overleden patiënten. Mohamed Ouriaghli (PS), toekomstig schepen van Gelijke Kansen, wees er tijdens een toesprak op dat de preventieboodschap steeds minder aan bod komt in de media.

Belga

Foto: Reuters

MEER OVER Brussel

Nu in het nieuws