Veiling kunstwerken brengt 17.000 euro op voor Child Focus

In Berchem bij Antwerpen zijn in veilinghuis Campo & Campo zaterdagavond 37 kunstwerken onder de hamer gegaan ten voordele van Child Focus, de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. De veiling bracht 17.000 euro op. Initiatiefnemer was de vader van Nathalie Geijsbregts, die sinds 26 februari 1991 vermist is.

fvangarderen

Eric Geijsbregts wist 37 kunstenaars warm te maken voor het lot van vermiste kinderen en vroeg hen om er een kunstwerk over te maken. Die werken, van onder meer Sam Dillemans, Kamagurka, Bruno Vekemans, Piet Stockmans en Jan Fabre, werden vervolgens op twaalf plaatsen in Vlaanderen getoond tijdens een reizende tentoonstelling die in december 2011 gelanceerd werd.

"Eric Geijsbregts heeft vanuit een onvoorstelbaar persoonlijk drama iets heel moois tot stand gebracht. Hij heeft echt een titanenwerk geleverd om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van het lot van vermiste kinderen", prijst Dirk Depover van Child Focus.

Subsidies

De kunstwerken werden zaterdagavond geveild en de vader van Nathalie wil dat de opbrengst integraal naar Child Focus gaat om de aanpak en de preventie van verdwijningen van kinderen nog te versterken.

"Het geld zal zeker goed van pas komen, want een minderheid van ons budget is gesubsidieerd. Onze werking wordt vooral gefinancierd door honderden bedrijven en duizenden burgers die ons financieel of materieel steunen. We gaan het geld gebruiken voor een nog betere bereikbaarheid en dienstverlening aan ouders van vermiste kinderen en de slachtoffers van seksuele uitbuiting", besluit Depover.

Belga

Archieffoto JVDP

MEER OVER Child Focus

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio