Japanse autotunnel stort in: 7 personen vermist

In Japan zijn volgens de overheid zeven mensen vermist nadat een autotunnel deels instortte. Het gaat om een tunnel op de Chuo-autosnelweg op 80 kilometer ten westen van Tokio. Er ontstond ook brand. Verschillende voertuigen raakten geblokkeerd.

fvangarderen

Volgens de politie en de brandweer werden twee auto's bedolven toen de wand en het plafond van de 4,7 kilometer lange Sasago-tunnel het over een lengte van 100 meter begaven.

Daarna brak een hevige brand uit nadat een wagen vuur vatte. Het vuur is volgens de brandweer onder controle. Eerst ontwikkelde zich veel zwarte rook, wat het werk van de brandweer sterk verhinderde.

Verkoolde lichamen

In de tunnel hebben de hulpdiensten verschillende verkoolde lichamen teruggevonden. Het gaat om (enkele van) de minstens zeven automobilisten die vermist zijn.

Wegens verder instortingsgevaar werd de reddingsactie opgeschort. Later duiken de hulpdiensten opnieuw de tunnel in.

Paniek

Een man deed intussen zijn relaas aan de openbare omroep NHK. "Een deel van het betonnen plafond kwam los toen ik er voorbij reed. Een verpletterde wagen stond in brand. Ik was in paniek. Ik verliet mijn auto en heb een uur gestapt om de uitgang te bereiken."

Belga

Foto: EPA

MEER OVER Japan

Nu in het nieuws