Verlies Nekkerhal is fiasco voor meubelbeurs

De beslissing om de Nekkerhal in 2014 bijna een jaar te verhuren aan Studio 100, is voor de organisatoren van Meubelbeurs Mechelen een fiasco. "Wij bestaan 72 jaar. Al sinds de opening gebruiken we de hal, en in 2014 zet de stad ons op straat", klinkt het.

Sven Van Haezendonck

De overeenkomst van de vzw Nekkerhal met Studio 100 voor het project '14-18', een totaalspektakel 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog, heeft andere organisatoren voor voldongen feiten geplaatst. Nadine Janssens, organisator van de Meubelbeurs Mechelen, is zwaar ontgoocheld. "Ik heb er de voorbije nachten niet van geslapen. Ik word volgend jaar 50. Ik ben hier bijna een heel jaar mee bezig. Wij hebben het nieuws in de krant moeten lezen. Pas donderdagavond is ons een e-mail gestuurd om melding te maken van de deal met Studio 100", vertelt ze.

Voorzitter Carl Cammers, mede-zaakvoerder van de gelijknamige zetelfabriek, kan moeilijk geloven dat de beurs in 2014 niet meer welkom is. "Zo'n aankondiging doen via e-mail? Dat is toch grof. Met deze keuze verloochent de stad haar eigen geschiedenis.", stelt hij. De vakbeurs bestaat al sinds 1934 en biedt fabrikanten de kans om hun producten aan de man te brengen. Standhouders komen tegenwoordig uit heel Europa. De organisatie hoopt op een vergelijk. Vooral omdat ze lang heeft aangedrongen op een meerjarige overeenkomst, maar die heeft ze nooit gekregen.

Lees ook: Studio 100 noemt Mechelse Plopsa voorbarig Lees ook: Studio 100 huurt Nekkerhalf jaar lang in 2014

Meer kan u lezen in de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 1 en 2 december.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio