Jongeren krijgen eigen routeplanner

Jongeren kunnen vanaf nu, als ze op Facebook zitten, op een heel eenvoudige manier te weten komen hoe ze met de bus of tram op een feestje geraken. "Het grote verschil met een klassieke routeplanner is dat je geen adres meer moet ingeven", zegt Tamara De Bruecker van De Lijn.

tmas

Hoe het werkt? buzzynet.be is de nieuwe website waar jongeren terechtkunnen. In tegenstelling tot traditionele routeplanners, herkent Buzzy Net ook cafés, restaurants, cinema's of schoolcampussen. "Het voordeel is dat jongeren het adres van hun bestemming niet moeten kennen", legt De Bruecker uit. "Je plant je rit nu op basis van favoriete bestemmingen, zoals een Kinepolis-bioscoop of de universiteitscampus. Die adressen staan standaard in onze lijst en je kan ze zo aanklikken."

Automatisch weet u ook welke bus u moet nemen. "Klopt, in een muisklik kan je dan een route uitstippelen", zegt De Bruecker. "Dat bespaart je heel wat opzoekwerk. Gedaan met het invoeren van een adres en het opzoeken van ritnummers en rijtijden van bussen en trams."

WB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER