
School waarschuwt voor gevaren van energiebonbons
In een brief waarschuwt de directie van het Sancta-Maria Instituut in Kasterlee (SMIK) de ouders van de jongste kinderen voor de nieuwe ‘Napoleon Energy’-bonbons. Het verorberen van die snoepjes in grote aantallen kan leiden tot hoofdpijn en slapeloosheid.
De bekende citroenbollen van Napoleon hebben er sinds de zomer een variant bij. In deze Napoleon Energy-bonbons proeven zoetekauwen volgens de fabrikant “niet alleen de lekkere smaak van een energiedrank, het bevat ook taurine, cafeïne en vitamine B”.
"Red Bull-snoep"
Het zijn precies die oppeppende ingrediënten die de directie en leerkrachten van SMIK zorgen baren. Ze stuurden een brief naar de ouders van de kinderen uit het eerste en tweede middelbaar om de snoepjes niet meer naar school te brengen. De school wil geen verbod opleggen, maar wil de ouders er wel toe aanzetten om hun kinderen op de gevaren te wijzen.
Het viel de leerkrachten van de eerste graad op dat de twaalf- en dertienjarigen bijzonder tuk zijn op het Napoleon Energy-snoep, die ze zelf Red Bull-snoepjes noemen, naar de bekende energiedrank.
Volgens de brief aan de ouders zouden vijf Napoleon Energy-bollen evenveel cafeïne en taurine bevatten als één blikje Red Bull. "Overmatig gebruik kan leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn en zelfs hartkloppingen”, schreef het SMIK in de brief, dat vooral bevreesd is voor de komende examenperiode.
"Niet aanbevolen voor kinderen"
Bij de snoepfabrikant kregen we donderdagavond niemand meer te pakken voor commentaar. Op de eigen site vermeldt het bedrijf dat Napoleon Energy “niet aanbevolen is voor kinderen, personen die gevoelig zijn aan cafeïne en zwangere vrouwen”.
Hans Otten
MEER OVER
Temsenaar deelt schoppen en kopstoten uit aan agenten
Voor het eerst in dertig jaar tonen leerlingen nog eens hun creaties tijdens modeshow: “Hoog tijd dat we weer eens op de catwalk liepen”
Waterspelletjes op de Grote Markt
Kostprijs van nieuwe vleugel stadhuis al dubbel zo hoog als eerst gepland: “Stadsbestuur gooit met het geld”
Hier wordt dertig procent minder restafval opgehaald en daar is een logische verklaring voor