Julia (85) breit 350 mutsjes voor goede doel

Julia (85) breit 350 mutsjes voor goede doel

Julia (85) breit 350 mutsjes voor goede doel

Print
Retie - Smoothieproducent Innocent Drinks heeft met de ‘Goedgemutste Breicampagne’ een hype te pakken. Brei een mutsje voor een smoothieflesje en stuur het op, het bedrijf geeft per muts 25 cent aan een goed doel. Jong en oud sloegen aan het breien. De 85-jarige Julia Slegers uit Retie breide er maar liefst 350.

“Het is de bedoeling dat we die mutsjes in december op smoothieflesjes zetten en de mensen vanaf januari een smoothie met een handgemaakt mutsje in de winkel kunnen kopen”, vertelt Celine Stevens van Innocent. “Per mutsje dat we binnenkrijgen, schenken we 25 cent aan Welzijnszorg en Vivre Ensemble. Die gebruiken dat geld voor armoedebestrijding in België. Er leven vandaag 1,5 miljoen mensen onder de armoedegrens in ons land, wat enorm veel is. Velen hebben geen geld voor verwarming. Dankzij de Goedgemutste Breicampagne kunnen we die mensen helpen de winter op een degelijkere manier door te komen.”

“Vorig jaar bracht de campagne 70.000 mutsjes op, waar we enorm van onder de indruk waren. De deadline voor het insturen van de mutsjes is ondertussen verstreken, we zijn volop aan het tellen. Mensen die zin hebben, mogen gerust verder breien, want volgend jaar organiseren we opnieuw die actie. We zijn onze breiers ontzettend dankbaar.”

Julia Slegers (85) leverde maar liefst 350 mutsjes in voor het goede doel. “Okra deed deze de zomer een oproep naar vrijwilligers die mutsjes wilden breien tegen armoede”, vertelt de recordbreister. “Ik had nog wol liggen en ben ’s avonds onmiddellijk beginnen breien, omdat het voor een goed doel was. Ik heb er uiteindelijk 350 gemaakt. Het goede doel heeft door mij dus een mooie cent gekregen. Eén mutsje maken duurde een halfuur. Als ze de actie volgend jaar opnieuw organiseren, doe ik weer mee. Ik heb nog wol liggen voor minstens tweeduizend mutsjes.”

SOFIE VERHEYEN
Foto Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio