Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sing for the Climate stelt clip voor in Kamer

In de Congreszaal van de Kamer is donderdagmiddag de clip voorgesteld die werd gedistilleerd uit meer dan vijf uur opnames tijdens Sing for the Climate, de actie met Nic Balthazar als uithangbord die de sense of urgency rond de klimaatopwarming wil aanwakkeren. Bedoeling is de clip en het concept wereldwijd te lanceren op de klimaattop van Doha.

ikerremans

Balthazar is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat over de strijd tegen de klimaatopwarming. In 2008 draaide hij een kortfilm op het strand van Oostende, terwijl hij een jaar later opnieuw naar Oostende trok voor 'Dance for the Climate'. Aan beide initiatieven namen respectievelijk 6.000 en 12.000 mensen deel.

In de aanloop naar de klimaattop van Doha breidde Balthazar in september en oktober met 'Sing for the Climate' een vervolgstuk aan beide acties. Op 22 en 23 september zongen 80.000 mensen in 180 gemeenten mee voor het klimaat, terwijl op 26 oktober 300.000 leerlingen in 175 scholen hun beste beentje voorzetten. Van de beelden werd een clip gemaakt, die donderdag in "wereldpremière" ging.

Aan de actie is een aantal politieke eisen voor Doha gekoppeld, die door staatssecretaris voor Leefmilieu Melchior Wathelet, Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege en haar Brusselse collega Evelyne Huytebroeck werden ondertekend. Zo moet België ambitieuze reductiedoelstellingen (tussen 25 en 40 procent) nastreven, aan de kar trekken van een internationaal bindend klimaatakkoord, een sterke Europese visie helpen ontwikkelen en moet ons land zijn internationale klimaatfinancieringsengagement nakomen.

Foto: Sing for the Climate in Baarle Hertog. FOTO Mia Uydens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER