Studio 100 huurt Nekkerhal jaar lang in 2014

Studio 100 huurt Nekkerhal jaar lang in 2014

Studio 100 huurt Nekkerhal jaar lang in 2014

Print
Mechelen - Studio 100 huurt de Nekkerhal in Mechelen in 2014 een jaar lang. Dat is precies 100 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog, en aanleiding voor het spektakel '14-18' om de Grote Oorlog te herdenken.

In 2008 gooide Studio 100, het bekende productiehuis uit Schelle, hoge ogen met de musical Daens. Toen nog in het voormalige postsorteercentrum van Berchem (Antwerpen). Meer dan 220.000 mensen gingen naar het spektakel kijken. Over iets meer dan een jaar willen Studio 100-bonzen Gert Verhulst en Hans Bourlon, bekend van onder meer K3 en Kabouter Plop, hun succes nog eens overdoen in de Mechelse Nekkerhal.

Ditmaal met een indrukwekkend project over de Eerste Wereldoorlog in de periode 1914-1918, een totaalspektakel zo wordt gezegd. Het creatieve team achter Daens wordt daarvoor zelfs opnieuw verenigd. Bij Studio 100 willen ze daar voorlopig nog niets over kwijt. "Begin december organiseren wij in Mechelen een persconferentie", reageert woordvoerster Leen Blijweert.

Dinsdagavond heeft de raad van bestuur van de vzw Nekkerhal in elk geval beslist om met het productiehuis een overeenkomst aan te gaan. Studio 100 betaalt voor de huur van eind januari tot eind november 2014 minstens 825.000 euro. Daardoor moeten organisatoren van enkele evenementen zoals de International Car Show en Bras Rommelmarkt wel op zoek naar een andere locatie. Alleen Vlaanderens Kerstjumping en de beurs Wonen kunnen blijven. Dat doet zowel bij eerste schepen Caroline Gennez (sp.a), die voorlopig nog voorzitter is, als bij Vlaams Belang vragen rijzen.

In een brief aan het Mechelse stadsbestuur laat gedelegeerd bestuurder Gert Verhulst ook weten dat hij mogelijk nog andere toekomstmogelijkheden ziet voor de Nekkerhal. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van de hal voor voorstellingen en concerten. Mechelse politici sluiten niet uit dat de hal op termijn mogelijk wordt omgevormd tot een tweede Plopsa Indoor zoals het overdekte pretpark in Hasselt. In 2013 moet duidelijk worden of Mechelen de Nekkerhal vanaf 2015 via een vzw zelf in handen houdt, of het beheer overlaat aan een exploitant.

Meer leest u in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

Lees ook: Studio 100: "Mechelse Plopsa voorbarig"

SVH

Foto Joris Herregods

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio