Alex Agnew in het Engels in Sportpaleis

Print
Alex Agnew zal op 21 april zijn comedydebuut in het Engels maken. Plaats van afspraak voor deze primeur: het Sportpaleis, waar Agnew het voorprogramma van de internationaal bekende Britse stand-upcomedian Eddie Izzard zal verzorgen.

Het Engels is geen vreemde taal voor Agnew: zijn vader was een Brit. De Antwerpenaar speelt dan ook al langer met het idee om een show in zijn 'vadertaal' te doen. Nu Eddie Izzard, een van zijn comedyhelden, hem gevraagd heeft om in zijn voorprogramma te staan, vindt Agnew de tijd rijp om de stap te zetten.

Agnew zal een deel van zijn bestaande comedymateriaal naar het Engels vertalen en het aanvullen met nieuwe grappen. Het voorprogramma zal zo'n twintig minuten duren. Volgens de entourage van de stand-upcomedian is dit mogelijk een opstapje naar shows in het buitenland, maar concreet is daar nog niets over beslist. "Maar het is hoe dan ook een uitgelezen kans om zijn internationale comedy-ambities al eens te testen", luidt het.

Sowieso zal Agnew zich vanaf eind 2013 enkele jaren volop concentreren op zijn metalband Diablo Blvd. Dat is ook de reden waarom hij met twee (Nederlandstalige) Sportpaleisshows, op 25 en 26 oktober, voor een tijd afscheid neemt van het Vlaamse comedypubliek.

TDS

Foto: BHul
Alex Agnew en Eddie Izzard

Tickets: www.sportpaleis.be

Bekijk een fragment uit een show van Eddie Izzard:

Nu in het nieuws