Gemeentebelangen besturen alleen vanaf 2013

In Stekene is de kogel door de kerk: met 13 van de 25 zetels in de gemeenteraad gaat de lokale partij Gemeentebelangen (GeBe) vanaf 2013 alleen besturen. Ondanks de krappe meerderheid wordt de huidige coalitie niet voortgezet. GeBe anticipeert bovendien op een regel die vanaf 2018 in voege treedt en doet het vanaf 1 januari 2013 al met één schepen minder.

redactie

Woensdagavond maakte Gemeentebelangen bekend dat de partij alleen zal besturen, omdat het water tussen de partij en CD&V te diep was. De huidige coalitiepartner eiste, ondanks verlies, twee schepenzetels. Dat zag Gemeentebelangen niet zitten. Van een coalitie met het kartel sp.a-Groen wilde GeBe evenmin weten, omwille van een aantal onzekerheden eigen aan een kartel.

"Ondanks de krappe meerderheid nemen we onze verantwoordelijkheid op", aldus burgemeester Stany De Rechter (GeBe). "Wij doen het bovendien met één schepen minder. Eigenlijk moeten we dat pas vanaf 2018 doen, maar één schepen minder levert ons op zes jaar tijd een besparing van ongeveer 300.000 euro op. Nu we er alleen voor gaan, zullen we eenvoudiger en zonder programmavergelijking kunnen besturen. Het zal van al onze raadsleden wel enige discipline vragen om altijd aanwezig te zijn op de gemeenteraden."

Naast de burgemeester zal het schepencollege bestaan uit uittredende schepenen Kris Van Duyse en Freddy Merckx. Laatstgenoemde wordt in 2015 opgevolgd door fractievoorzitter Pieter De Witte. Uittredend OCMW-voorzitter Dirk Backaert wordt ook schepen. Daarnaast zijn er de nieuwkomers Gunter Van Campenhout (ex-Mama's Jasje) en Lorette De Permentier. Arnoud Heyse blijft voorzitter van de gemeenteraad.

YV

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio