Staatsveiligheid zoekt Belgische medestanders van Breivik

Staatsveiligheid zoekt Belgische medestanders van Breivik

Staatsveiligheid zoekt Belgische medestanders van Breivik

Print
Een jaar na de aanslagen in Noorwegen onderzoeken de veiligheidsdiensten in ons land of er Belgen betrokken waren bij de aanslagen van massamoordenaar Anders Breivik. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Wanneer Anders Breivik een klassement maakt op basis van de graad van multiculturaliteit en islamisering, kent hij België de derde slechtste score toe. Uit zijn werkstuk van 1.500 pagina’s blijkt ook hoe verschrikkelijk groot zijn haat voor de Europese Unie is.

Op basis van enkele Nederlandse woorden wordt aangenomen dat hij bij het schrijven ervan informatie kreeg uit ons land. Van wie, dat wordt onderzocht.

In de aanloop naar zijn dubbele aanslag in Oslo heeft Breivik zijn manifest naar tientallen mensen gestuurd. De lijst met namen van Belgen die het manifest kregen - onder meer Tangey Veys van Vlaams Belang - zijn door de Staatsveiligheid uitgespit.

Breivik heeft simpelweg een kopie genomen van adressen op nationalistische en extreemrechtse sites en fora, zo ontdekte de Staatsveiligheid.

TG
Foto PhotoNews

MEEST RECENT