"De wereld volgens Louis Tobback"

Dinsdag is in Leuven het boek 'De Wereld volgens Louis Tobback' voorgesteld, de neerslag van vele gesprekken met journalist Kris Hoflack tussen oktober 2011 en oktober 2012. De Keizer van Leuven geeft daarin over alles en iedereen zijn ongezouten mening. Onder andere over de regelneven van de Vlaamse regering en over Yves Leterme die de ondergang van CD&V heeft voorbereid.

ikerremans

Natuurlijk ook over Bart De Wever: "Eerst vreet hij zich te pletter in frituur Het Draakske en komt hij daarmee elke dag in de gazetten. Daarna dieet hij zich een ongeluk, zodat hij volledig onherkenbaar wordt, en komt hij weer in de kranten. En tegenwoordig doet hij niks en weigert interviews, en dan komt hij nog meer in de media."

En ook de universiteit van Antwerpen moet eraan geloven: "De pot op met die kleine Vlaamse boerenuniversiteiten. Waarom moet Antwerpen een universiteit hebben? Antwerpen heeft al een wereldhaven. Dat ze die proberen te houden. Aan de Vaart in Leuven liggen ook bootjes. Ik kan daar een bord neerzetten en zeggen dat het een wereldhaven is. Maar laten we ophouden onnozel te doen en geld te verspillen dat we nodig hebben om Gent en Leuven alle kansen te geven."

Tobback is ook ongemeen scherp voor een aantal politici onder wie sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte en zijn obsessie voor het basketbal. "Johan is opnieuw minister en dus weet je dat zijn ploeg in het eindklassement weer minstens drie plaatsen zal stijgen."

PG Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio