Nieuw gezicht in Thuis is 14-jarige Mechelse

Nieuw gezicht in Thuis is 14-jarige Mechelse

Nieuw gezicht in Thuis is 14-jarige Mechelse

Print
Mechelen - Elise Roels wordt een vertrouwd gezicht in de Vlaamse huiskamers. Het 14-jarige acteertalent uit Mechelen heeft sinds maandagavond een rol in Thuis.
De opnames zijn al sinds de start van het nieuwe schooljaar aan de gang. De voorbije dagen was in de Eén-serie te zien dat Geert (Peter Rouffaer) en Ann (Monika Van Lierde) een nieuwe dokter zochten voor hun groepspraktijk. Die duikt maandag op, en meteen worden ook haar twee kinderen geïntroduceerd. Een van die rollen neemt Elise Roels voor haar rekening. Acteren zit de tiener in het bloed. "Het is een passie", zegt ze volmondig. "Ik volg dictie, voordracht en drama aan het Conservatorium in Mechelen en speel al vier jaar bij theatergezelschap Theater Korenmarkt. Het zit al van jongsaf in mij om actrice te worden."

'Sprakeloos'

Elise's personage heet Emma Van Damme. "Afgelopen zomer werd ik gevraagd om auditie te komen doen. Uiteindelijk ben ik nog twee keer terug moeten gaan. Eerst moest ik acteren met Lotte Vannieuwenborg (die Katrien speelt en over enkele weken de serie verlaat, red.), en daarna twee keer met actrice Katrien De Ruysscher die mijn tv-moeder gaat spelen. De scènes die we opgelegd kregen waren best pittig. Maar de ploeg van Thuis stelde me zo op het gemak dat het al bij al vlotjes ging."

Na de laatste auditie was het even bang afwachten. "Enkele dagen later kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik was sprakeloos, want ik had het niet verwacht dat ze mij zouden kiezen. Er was tijdens de auditie immers nog een ander meisje van wie ik vond dat ze veel kans maakte. Ik was echt geschrokken dat ze mij hadden gekozen. Mocht ik aan het kortste eind hebben getrokken, was ik ongetwijfeld enorm teleurgesteld geweest. Ik acteer ontzettend graag en op zo'n rol in een televisiereeks maak je niet elke dag kans. Bovendien ben ik best wel een fan die geregeld naar Thuis kijkt. Er gebeurt altijd wel iets interessants in die serie."

Positieve reacties

Elise werd twee weken later al op de set verwacht voor haar echte vuurdoop voor de camera. "Het was in het begin heel vreemd om die bekende decors in het echt te zien. De acteurs kwamen meteen op me af om me te verwelkomen en een babbel te slaan. Een handtekening? Nee, dat heb ik hen nog niet gevraagd. (lacht) Het blokken van de teksten valt mee. Het is niet zo veel en de dialogen zitten logisch in elkaar. Dat maakt het eenvoudiger. Ook de combinatie met school is geen probleem. Ze verwachten mij meestal op woensdagnamiddag in de opnamestudio. Alle opnames zijn buiten de lesuren. Ik heb nog geen enkele les gemist."

Elise zit in het derde jaar Latijn op BimSem in Mechelen. "Enkele vriendinnen en leerkrachten weten van mijn rol in Thuis, maar de meeste mensen zullen verrast zijn. De reacties zijn alvast positief. We tellen met zijn allen af naar de eerste aflevering. Ik ga zeker met het hele gezin kijken." Thuis is deze herfst populairder dan ooit met geregeld 1,2 miljoen kijkers. Elise is vanaf maandag dus in een klap een BV. "Het is niet de bedoeling om snel weer te verdwijnen uit de reeks. Voorlopig gaat het om een rol van een jaar tot anderhalf jaar. Als de kijkers ons leuk vinden, dan blijven we misschien nog wat langer. Ik denk dat het raar gaat zijn als mensen mij aanspreken of een handtekening willen. Maar misschien herkennen ze me helemaal niet. In het dagelijkse leven draag ik altijd een bril, terwijl dat op televisie niet het geval is."

TOVE

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio