1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Koning in Kazerne Dossin voor opening

Koning Albert heeft maandag een rondleiding gekregen in de Kazerne Dossin in Mechelen. Het nieuwe Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten werd plechtig ingehuldigd. Vanaf zaterdag 1 december kan het grote publiek een kijkje gaan nemen in het indrukwekkende gebouw.

drombouts

De Belgische vorst werd ontvangen door Vlaams minister-president Kris Peeters, Antwerps gouverneur Cathy Berx, de Mechelse burgemeester Bart Somers en Eric Stroobants, voorzitter van de vzw Kazerne Dossin.

Ook de voormalige Vlaamse ministers-presidenten Luc Van den Brande, Patrick Dewael en Yves Leterme, minister van Werk Monica De Coninck, minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet, de Luxemburgse minister Jean-Marie Halsdorf en tal van ambassadeurs - waaronder Amerikaans ambassadeur Howard Gutman - tekenen present. De opening wordt eveneens bijgewoond door vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap en familieleden van gedeporteerden.

Veiligheid

Voor het openingsevenement heeft de staatsveiligheid een aantal bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen in overleg met de lokale politie.

Zo is de Edgard Tinellaan sinds 11u tot 20u vanavond afgesloten tussen de Van Busleyden- en de Sint-Katelijnestraat. En ook de Goswin de Stassartstraat, normaal een belangrijke uitvalsweg voor parkings Grote Markt en Kathedraal, is deels afgesloten.

Kazerne Dossin zal elke dag open zijn van 10 tot 17u, behalve op woensdag, kerstmis, nieuwjaar en de Joodse feestdagen (in 2013 op 5, 6 en 14 september). Meer info op www.kazernedossin.com.

SVH

Vastgoed

Jobs in de regio