1/2

Brand en instorting viaduct eisen levens in Bangladesh

Bij een brand in een textielfabriek nabij Dhaka in Bangladesh zijn minstens 121 mensen omgekomen. Dat meldt de lokale brandweer zondag.

De brand brak zaterdagavond uit. Honderden arbeiders zaten ingesloten door de vlammen op de bovenste verdiepingen van het gebouw. Zondagochtend was de brand onder controle, na vier uur blussen.

De brandweer vond zondagochtend 112 lichamen, op verschillende verdiepingen. Eerder waren negen slachtoffers geborgen. Dat brengt de dodentol voorlopig op 121.

De oorzaak van de brand in de kledingfabriek in nog onbekend. Maar in veel Bengalese textielfabrieken zijn er problemen met de elektriciteit. In september kwamen in Pakistan bijna 300 arbeiders om bij een brand in een textielfabriek.

Eveneens in Bangladesh zijn zaterdagavond minstens dertien mensen om het leven gekomen bij de instorting van een viaduct. Volgens de politie kunnen nog tientallen mensen onder het puin gekneld zitten.

Het ongeval gebeurde in de havenstad Chittagong, in het zuiden van Bangladesh. Volgens de lokale politie zijn voorlopig dertien slachtoffers geteld. Mogelijk zitten nog tientallen mensen vast onder het puin.

Foto boven: brand in Dhaka. Foto REUTERS Foto onder: instorting viaduct. Foto AFP

Nu in het nieuws