Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Exclusieve blik op adembenemend landgoed dat te koop staat

De Wouwer, vroeger ook wel Polynesië genoemd, is een adembenemend stukje natuur dat helemaal verborgen ligt vlakbij de priorij van Corsendonk. Een paradijs van zestien hectare met een vijver die niet minder dan vijftig eilandjes telt. Eigenaar Huug zet het na zestien jaar te koop en Gazet van Antwerpen kreeg een exclusieve rondleiding.

drombouts

Dit surrealistisch natuurdomein van 16Ha maakte eens deel uit van het middeleeuwse klooster de Priorij van Corsendonk. In 1830 kocht een voormalig advocaat en schepen van de stad Antwerpen dit uniek stukje natuur. Hij was het die begon met de aanleg van "Polynesië", een immens project waarbij gedurende meer dan 4 jaar circa 20 werkmannen dagelijks noeste arbeid verrichtten. Het hoofddoel van de toenmalige eigenaar was nobel: de armen werk geven. Het resultaat was verbluffend: een labyrint van 72 beplante eilanden.

Zoveel jaren en enkele eigenaars later, is dit groots en schilderachtig domein nog steeds een parel voor elke bewoner. Naast de eilandengroep biedt het landgoed nog 2 prachtige landhuizen, een feeëriek boothuis, garages, bijgebouwen en kilometerslange wandelpaden. In totaal telt het domein 8 slaapkamers voor 16 personen.

Lees de reportage in de zaterdageditie van Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

Bekijk hier ook de exclusieve filmpjes.

Toon Verheijen

Foto Bert De Deken

MEER OVER Oud-Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio