Schaepshoofden gaan Spuihuis permanent huren

Print
Lier - De Sociëteit van de Schaepshoofden gaat het Spui aan de Oever in Lier tot 31 maart 2019 huren. Hierdoor krijgt het historische gebouw eindelijk een nieuwe bestemming.
Het Spui, het vroegere sashuis aan de Binnennete, werd in 2009 door de stad grondig gerestaureerd. De hele make-over kostte de stad 50.847 euro. Het Spuihuis zou voortaan als locatie van het Liers Cultuurcentrum veel verhuurd worden. Dat hoopte alleszins het stadsbestuur. Het bleef helaas bij een ijdele hoop. Zelfs een verlaging van de huurprijzen lokte haast geen geïnteresseerde particulieren of verenigingen.

Ten einde raad besliste het schepencollege twee maanden geleden om een permanente huurder voor het Spuihuis te zoeken. De Sociëteit van de Schaepshoofden toonde interesse en tekende ondertussen een overeenkomst met de stad. De Sociëteit huurt het gebouw voor tweehonderd euro per maand.

"We gaan het Spuihuis in de eerste plaats als ons vast clublokaal gebruiken.
Daarnaast zullen we er allerlei culturele activiteiten gaan organiseren. Tot slot gaan we het gebouw ook onderverhuren volgens de afspraken met de stad en volgens het verhuurreglement van het Liers Cultuurcentrum", verduidelijkt Gerrit Brabants van de Schaepshoofden.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio