Nog maar eens zwaar geweld in Antwerpen

Opnieuw werd een jongeman zwaar toegetakeld in hartje Antwerpen. De daders werden opgepakt door de politie en na verhoor vrijgelaten.

drombouts

“Mijn halfbroer Sven Breughelmans (29) uit Deurne was op café blijven hangen met een Antwerp-supporter die messen op zak had”, zegt Michael De Greve in Gazet van Antwerpen.

“Ze gingen buiten en Sven werd uren later zwaargewond wakker in het ziekenhuis. Hij weet niets meer van het hele gebeuren. Hij heeft onder meer een messteek vlak boven een oog, een diepe snee op de wang en gekneusde ribben.”

Twee tegen twee

“Onze mensen zijn woensdag om 1.25u opgeroepen voor een vechtpartij in de Carnotstraat", zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries. "Bij aankomst werd Sven Breugelmans aangetroffen. Hij was bewerkt met een mes en een gebroken fles.”

“Volgens de eerste vaststellingen ging het om een vechtpartij van twee tegen twee. Wie bij het slachtoffer was, hebben we niet gevonden. De andere twee wel: twintigers uit het Gentse. We hebben ze verhoord en weer vrijgelaten."

De Antwerpse politie krijgt geregeld af te rekenen met vechtpartijen die beslecht worden met wapens. Eind vorige week werd de mondhoek van Wout D. (18) opengesneden.

Lees ook: Wat is zinloos geweld en hoe vaak komt het voor?

Alex Kestens

Foto Sarah Van den Elsken

Vastgoed

Jobs in de regio