Iedereen wil curling leren (video)

Curling wordt de winterhype op de kerstmarkten volgende maand. De Belgische lesgevers kunnen de aanvragen voor initiatie amper bijhouden.

jrosquin

Curling is een precisiesport op het ijs die lijkt op bowling of pétanque. In plaats van met plastic of metalen ballen, wordt het met zware granieten stenen met een handvat en borstels gespeeld. Vlaanderen leerde de sport twee jaar geleden kennen via de Winterspelen in Vancouver.

In België bestaat er maar één club, in Leest bij Mechelen, waar alle 25 bekende Belgische curlingspelers lid van zijn.

Massa's aanvragen

Dirk Heylen van de Belgian Curling Association wordt overspoeld met aanvragen om op allerhande kerstmarkt-ijspistes initiaties te komen geven. "Maar dat heb je lesgevers en stenen nodig, en die zijn zeldzaam", vertelt hij.

Hoe Heylen die plotse interesse verklaart? "Het is eindelijk eens een wintersport die we in België ook kunnen beoefenen. Het is ook een uitgelezen gezinssport die je gemengd kan spelen."

Op de tijdelijke ijspiste in recreatiedomein De Lissenvijver in Geel kan je bijvoorbeeld voor het vierde jaar op rij op dinsdagavond curlinginitiatie volgen.

Kanvas Curling Cup

Tv-zender Canvas organiseert in het kader van zijn Scandinavische week op 27 november om 20u een curlingtornooi op de Badboot in het Kattendijkdok in Antwerpen. Inschrijven voor die Kanvas Curling Cup kan nog tot morgen, vrijdag 12 uur, via canvas.be.

De teams moeten het dan opnemen tegen het

Canvas

-team met Mark Coenen, Filip Joos, Gunther Schepens, Kris Meertens en Frank Raes.

KRISTIN MATTHYSSEN

Foto: BHul Curling op de Badboot

MEER OVER badboot