Rafa Benítez getipt als nieuwe Chelsea-coach

Na het ontslag van de Italiaan Roberto Di Matteo als trainer bij het Engelse Chelsea doen er heel wat namen van kandidaat-opvolgers de ronde. Grootste kanshebber zou ex-Liverpooltrainer Rafael Benítez zijn.

jatimmermans

Chelsea verloor dinsdagavond in de Champions League met 3-0 van Juventus en staat op de rand van de uitschakeling. Ook al doen The Blues het in de Premier League nog redelijk met een derde plaats op vier punten van leider City, maar toch zette het coach Di Matteo op de keien.

Lees ook: Chelsea ontslaat coach Di Matteo

Voorzitter Roman Abramovich droomt van de komst van de Spanjaard Josep Guardiola, maar het is nog maar de vraag in welke mate Pep haalbaar is. De ex-trainer van FC Barcelona laste een sabbatjaar in en lijkt pas volgend seizoen opnieuw aan de slag te gaan.

Meer kans maakt zijn landgenoot Rafa Benítez. De 52-jarige Spanjaard was jarenlang aan het werk bij Liverpool en zit zonder club sinds zijn ontslag bij Internazionale een jaar geleden. Benítez zou aan een Britse journalist hebben verteld dat hij open staat voor de job in Londen, ook al is het slechts op interimbasis totdat Guardiola beschikbaar is. "Chelsea is een topteam dat voor prijzen kan gaan", aldus Benítez. "Dat is waar ik naar op zoek ben."

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio