Foto's dode bejaarden gebruikt in campagne Vermiste Personen

Foto's dode bejaarden gebruikt in campagne Vermiste Personen

Foto's dode bejaarden gebruikt in campagne Vermiste Personen

Print
De Cel Vermiste Personen probeert zorgcentra ervan bewust te maken dat ze zelf goed moeten waken over demente bejaarden. De federale politie wordt bijna dagelijks geconfronteerd met vermiste bejaarden en vaak zijn het de zorgverleners die dat in eerste instantie kunnen vermijden. Om de campagne concreet te maken, gebruikt Alain Remue op het einde van zijn presentatie foto's van bejaarden die stierven andat ze verdwaald raakten.

"Onze cijfers tonen aan dat in meer dan 65 procent van de gevallen de vermiste persoon teruggevonden wordt in het gebouw van de zorginstelling zelf", legt Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, uit.

"Er is dus een belangrijke rol weggelegd voor de rusthuizen en zorgcentra en daarom geven wij er presentaties over wat er kan gebeuren. We denken dan aan alarmsystemen, camera's, een degelijk sleutelbeheer maar ook aan manieren waarop demente personen kunnen worden herkend."

Remue wil echter niet de nieuwe dokter Luc Beaucourt genoemd worden - de spoedarts gaf over het hele land presentaties over verkeersongevallen met honderden foto's van slachtoffers: "De vier foto's zijn slechts één procent van de presentatie".

Ook de rol van overheden is belangrijk. "Zo was ik onlangs in Limburg. Daar besloten zeventien korpscheffen én het provinciebestuur om hun schouders te zetten onder de campagne. Schitterend is dat!", aldus Remue.

Hier vindt u de brochure die wordt uitgedeeld in zorgcentra.

FiVr

MEEST RECENT