Bjorn Leukemans witgewassen in vermeende dopingzaak

Bjorn Leukemans vertrok woensdagmorgen bevrijd richting Maastricht voor een tweedaagse met zijn ploeg Vacansoleil-DCM. Op 16 november besliste de Disciplinaire Raad van de Vlaamse Gemeenschap dat hij vrijuit gaat in een dopingzaak die er geen was.

drombouts

De feiten dateren van september 2007, in de aanloop naar het WK in het Duitse Stuttgart. Tijdens een controle buiten competitie bleek de Bevelnaar positief voor het verboden DHEA-hormoon. De renner kon bewijzen dat hij door zijn toenmalige ploegarts bij Silence - Lotto Prasteron kreeg voorgeschreven om een lichamelijk probleempje te verhelpen.

"Bevat geen verboden stoffen", verzekerde de arts. Het voorschrift werd op de tafel van de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap gegooid, maar die sloot haar ogen en schorste Leukemans twee jaar. Het werd het begin van een vijf jaar durend gevecht dat Leukemans vorige week vrijdag definitief won. De Disciplinaire Raad oordeelde dat de tuchtmaatregel hem onterecht was opgelegd.

"Eind goed, alles goed. Een groot pak van mijn hart", zucht Leukemans in Gazet van Antwerpen. "Een heel gedoe was het, de voorbije jaren. Maar nu ben ik helemaal witgewassen."

LLN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio