Mond van Wout (18) opengesneden

In het Antwerpse Wilrijk heeft zich opnieuw een zwaar geval van zinloos geweld voorgedaan. Wout, een jongen van 18, werd vrijdagavond op weg naar huis plots belaagd door een drietal jongeren. Een van hen sneed met een mes zijn linker mondhoek open.

jrosquin

Waarom de daders hem aanvielen, weet Wout niet. Enkel dat ze de 18-jarige aan een Wilrijks voetbalpleintje tegenhielden en de confrontatie zochten. Toen Wout toonde dat hij geen angst van hen had, werden ze woest. Een van hen greep hem vast en sneed met een mes zijn linker mondhoek open. Daarna sloegen ze hem en lieten ze hem achter. In zijn geld of zijn gsm waren ze niet geïnteresseerd.

“Ik hoop maar dat het litteken in mijn gezicht niet blijvend is”, zegt Wout. De politie neemt de feiten ernstig en voert een onderzoek, maar kon nog niemand arresteren.

Het is al het vierde zware geval van zinloos geweld sinds eind september in Antwerpen. Criminoloog Brice De Ruyver is hard voor de daders: “Wie zo’n bruut geweld toepast, moet worden geweerd uit onze maatschappij. We kunnen niet anders dan hier scherp op reageren. Alleen door zeer duidelijk te tonen dat je hier niet ongestraft mee weg komt, kan dit gedrag worden tegengegaan.”

DVD

Foto: Wim Hendrix

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio