Zoon van Luk Wyns boekt succes met soundtrack van Crimi Clowns

Print

Zoon van Luk Wyns boekt succes met soundtrack van Crimi Clowns

De single A Clown Like You van Jonez scoort in de hitlijsten. Achter de soundtrack van Crimi Clowns schuilt Jonas oftewel Luk Wyns Junior. Is Jonas een clown zoals zijn vader?

"Ik doe m'n best om er niet  meer als een klein snotaapje uit te zien", lacht Jonas. "Vier jaar was ik,  toen ik voor het eerst op de set van  Familie Backeljau stond. Ik bewaar niets dan goede herinneringen aan  die reeks."

Als kind van twee podiumbeesten, rolde Jonas als vanzelf in het vak. "Toch heb ik niet de drang om zelf in het voetlicht te staan. Laat mij maar aan de knopjes draaien. Op mijn achttiende stopte ik met school en ben ik beginnen meedraaien in het productiehuis van mijn vader. Ik leidde mezelf op tot geluidstechnicus."

Dialectcoach

Voor Crimi Clowns was Jonas onder meer chef van gebroken neuzen en glas. "Niet alle geluiden die je hoort, zijn de originele. Veel daarvan zijn later bij de afwerking ingevuld. Ik zoek ze op internet of neem ze zelf ambachtelijk op. Daarnaast was ik ook de dialectcoach van Johnny De Mol. Hij moest met een Antwerps accent acteren en dat is niet evident voor een Nederlander."

Jonez - zoals vrienden hem noemen - schreef samen met collega Glenn Roels de soundtrack van Crimi Clowns. Het beginnummer van de serie A Clown Like You en de heavy metal uitsmijter Honey Look kwamen net als single uit op iTunes.

"Voor A Clown Like You hebben we ons laten inspireren door Woke Up This Morning, openingsnummer van de beste gangsterserie aller tijden, The Sopranos. Pa schreef de tekst, en ik zong in."

Binnenkort duikt Jonas met een klein gastrolletje op in Crimi Clowns. "Mijn vader had nog een 'seut' nodig en ik was bereid om die transformatie aan te gaan", lacht Jonas Wyns.

Stefan Laenen

Crimi Clowns, ma,
22.40u, 2BE

Nu in het nieuws