Blijvende hersenschade voor baby's door hardhandige onthaalmoeder?

Het parket in Ieper is een onderzoekgestart naar een onthaalmoeder uit het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle. De vrouw wordt ervan verdacht twee baby's hardhandig te hebben aangepakt. De parketwoordvoerder zei zaterdag nog geen maatregelen te hebben genomen tegenover de onthaalmoeder.

fvranckx

De bal ging enkele weken geleden aan het rollen toen ouders opmerkten dat hun baby verwondingen vertoonde na een dagje bij de onthaalmoeder. De ouders snelden met hun kind naar de huisarts maar die verwees hen, gezien de aard van de verwondingen, door naar een specialist in het UZ Gent. Die concludeerde dat de baby door elkaar was geschud en dus het slachtoffer was van het shaken baby syndroom. De verwondingen van het kind zijn in die mate ernstig dat blijvende hersenschade niet wordt uitgesloten.

De ouders dienden klacht in bij de politie van Gent, die de politie van Ieper inlichtte. Daar kwam intussen een gelijkaardige klacht binnen van andere ouders. Hun kindje werd geslagen tijdens een verblijf bij dezelfde onthaalmoeder maar is er minder ernstig aan toe. De politie maakte beide klachten over aan het parket van Ieper.

"Een onderzoeksrechter werd aangesteld", vertelt de parketwoordvoerder. "Hij stelde een wetsdokter aan om de aard van de letsels en de oorzaak ervan bij beide gevallen te onderzoeken."

Het onderzoek is nog volop lopende. De onderzoeksrechter wacht de resultaten van de wetsdokter af om eventueel maatregelen te nemen tegen de vrouw.

De plaatselijke KAV-afdeling zette de onthaalmoeder alvast op non-actief.

Belga Archieffoto

MEER OVER Langemark-Poelkapelle