Van Overmeire blijft moeilijk liggen bij sp.a-toppers

Van Overmeire blijft moeilijk liggen bij sp.a-toppers

Van Overmeire blijft moeilijk liggen bij sp.a-toppers

Print
Aalst - Dat Karim Van Overmeire (N-VA) schepen wordt in Aalst blijft sommige sp.a-toppers duidelijk zwaar op de maag liggen. Zo noemt Vlaams minister en voorzitter van de Oost-Vlaamse sp.a Freya Van den Bossche de bevoegdheden van Van Overmeire (onder andere Integratie, Inburgering en Niet-Belgen) op twitter een "provocatie". Van Overmeire zelf zegt dat hij zich niks aantrekt van de kritiek "van sp.a'ers buiten Aalst". "De verstandhouding met de sp.a in Aalst is goed en dat is wat telt", zegt hij.

Tegen de zin van de partijtop in besliste de lokale afdeling van sp.a in Aalst om in coalitie te treden met CD&V en N-VA. Splijtzwam van dienst was Karim Van Overmeire, gewezen Vlaams Belang-kopstuk en co-auteur van het beruchte 70 puntenplan en nu schepen voor de N-VA.

De sp.a-partijtop besliste om de keuze van de lokale Aalsterse afdeling te respecteren, maar om tegelijk nauw toe te zien op wat er de komende weken en maanden in Aalst gebeurt.

Provinciaal sp.a-voorzitter Freya Van den Bossche blijft het duidelijk moeilijk hebben met de situatie in Aalst. Dat Van Overmeire uitgerekend bevoegdheden als Integratie, Vlaams Karakter, Niet-Belgen en Inburgering krijgt, is haar een doorn in het oog. Op twitter spreekt ze van een "provocatie". Sp.a-ondervoorzitster Joke Quintens noemde het zelfs "beangstigend". "Terwijl vandaag diversiteit ontkennen de zon ontkennen is", tweette Quintens.

Van Overmeire zelf stoort zich naar eigen zeggen niet aan die kritiek. "Als sommigen buiten Aalst het nodig vinden om dat soort dingen rond te sturen, moeten ze dat vooral blijven doen. Ik heb nog met de mensen van sp.a Aalst rond tafel gezeten en ik heb die dingen niet gehoord. Wat voor mij telt is de verstandhouding met de mensen van sp.a in Aalst, niet wat sp.a'ers buiten Aalst zeggen", aldus Van Overmeire.

Foto Belga: Freya Van den Bossche

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio