Pakken dEUS en Netsky meeste MIA's?

Netsky en dEUS zijn de grote slokoppen bij de nominaties van de MIA's. Allebei maken ze in vijf categorieën kans op een Music Industry Award. Die muziekprijzen worden op 8 december uitgereikt.

jatimmermans

Netsky en dEUS zijn ieder voor liefst vijf MIA's genomineerd. In het geval van Netsky (foto) hoeft dat niet te verbazen. De jonge Antwerpse deejay-producer brak dit jaar internationaal door. Na triomfantelijke shows op I Love Techno en als hoofdact op Pukkelpop vult het alter ego van de 23-jarige Antwerpenaar Boris Daenen volgend voorjaar zelfs op eigen houtje de Lotto Arena. Niet dat Netsky de gedoodverfde favoriet is. In de categorie 'Dance' neemt hij het op tegen Goose en Dimitri Vegas & Like Mike.

Dat ook dEUS kans maakt om vijf MIA's in de wacht te slepen, is evenmin verrassend. De Antwerpse groep is intussen een oudgediende met een grote fanbasis. Met 'Following sea' brachten Tom Barman en gevolg dit jaar quasi onaangekondigd een sterke opvolger uit voor het album 'Keep you close' uit 2011. Ook Triggerfinger, Dez Mona, The Hickey Underworld, Creature With The Atom Brain en de muzikanten Bjorn Eriksson, Liesa Van der Aa en Tijs Delbeke hebben elk minstens één nominatie op zak. Als ze die kunnen verzilveren, wordt de MIA's-ceremonie een uitgesproken Antwerps onderonsje.

GUNTER JACOBS

Foto RL

MEER OVER Deus